TCG East & South /  Geschiedenis
TCG East amd South

Geschiedenis

Oprichting

In oktober 1998 zoeken zes expediteurs aansluiting bij de Nijmeegse logistieke dienstverlener TCG (Transport Centrale Gelderland). Zij vormen de b.v.: TCG East & South. Jan Looman, die TCG tot een succesvol bedrijf heeft opgebouwd is een echte entrepreneur en staat vaak open voor nieuwe ideeën. De eerste insteek is om diensten aan te bieden naar Oost- en Zuid-Europa. Vanaf dag één blijkt dit een succes. Snelle respons en het niet standaard "nee" verkopen wordt door veel bedrijven gewaardeerd. Ook wordt er een agentennetwerk opgebouwd en gestart met groupagediensten naar Europese bestemmingen.

Overname TDG

In 2001 wordt TCG verkocht aan de Engelse logistieke dienstverlener TDG, op dat moment actief met overnames in Europa. De nieuwbouw op het industrieterrein Bijsterhuizen in Wijchen en de locatie aan de A12 in Veenendaal zijn voor TDG interessante locaties. De activiteiten worden uitgebreid naar Scandinavië, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, zodat de klanten een dekkend Europees netwerk kan worden aangeboden. Ook wordt de samenwerking met TDG verder geïntensiveerd. Inmiddels groeit TCG uit tot een betrouwbare, middelgrote expediteur. In 2010 start TCG met de afdeling Freightmanagement, waar het totale transport van een aantal Key Accounts van TDG wordt gemanaged.

Overname Norbert Dentressangle

In maart 2011 wordt TDG overgenomen door het grote Franse transportbedrijf Norbert Dentressangle. Hierdoor is TCG East & South nu onderdeel van één van de grotere spelers in de logistieke wereld. De overname moet leiden tot een verdere uitbreiding en professionalisering van de organisatie, zonder hierbij de eigen identiteit uit het oog te verliezen.

Direct naar:

Tel. +31 (0) 24 372 46 80
E-mail: cs.eastsouth@xpo.com

 

   AEO logo

 Xpo